BIOGRAFIE

Anna Giovanna Pardo Canedo
(Cochabamba, Bolivia)

begon haar muzikale studies op de leeftijd van acht bij het Instituut Eduardo Laredo. Zij behaalde er haar middelbare- en kunstdiploma met als specialisatie zang en piano. In 2004 won zij de eerste prijs in de Concurso Nacional de Canto “Das Lied”, georganiseerd door het Goethe Instituut in La Paz in Bolivia.

 

In 2011 behaalde ze haar Masterdiploma Klassieke Zang aan het Koninklijk Conservatorium Gent, waar ze de Alfred Aerens prijs won als meest verdienstelijke zangstudent van het Conservatorium.

 

Anna participeerde aan verschillende projecten en operaproducties in Europa en Zuid-Amerika, o.a. met

Dirk Brossé, Michel Tilkin, James Halliday, Yannis Pouspourikas, Henk Soenen, Eric Lederhandler, Marc M. De Smet, Gidon Saks, Guy Penson, Andrew Wise, Sandra Lammens, Dick van der Harst, Arte Vocale (o.l.v. Erika Pauwels), Felipe Ugarte and Elizabeth Schwimmer ...

 

Zij was ook leerling van Tom Krause aan de Escuela Superior de Música Reina Sofía in Madrid, waar ze in 2013, van de Majesteit Koningin Sofía, de Prijs als meest verdienstelijke zangstudent van de school kreeg. Ze volgde ook  zangles bij Catherine Vandevelde. 

 

Anna's huidige vocal coach is de bekende sopraan and coach Lena Lootens. Anna werkt ook samen met de Engelse pianist, dirigent en componist Andrew Wise, de Spaanse pianist Ángel Cabrera en de Belgische pianiste en componiste Sandra Lammens. Anna is ook sopraan bij het Warped Time Ensemble sinds 2012.

 

Ze was finaliste in de International Singing Competition Colmenar Viejo in 2013 en halvefinalist in de Koningin Elisabeth Wedstrijd 2014.