top of page
Dies Irae - Maria W Horn
Dies Irae - Maria W Horn

Do., 18. Mai

|

Kunstencentrum VIERNULVIER/

Dies Irae - Maria W Horn

Op dunk!festival brengt ze, samen met 8 zangeressen, het stuk ‘Dies Irae’. Het werk, gecomponeerd voor een vrouwelijk vocaal octet en elektronica, focust op het gelijknamige Latijnse gedicht dat de ‘Dag des oordeels’ beschrijft, de dag waarop God een oordeelt velt over alle mensen.

Time & Location

18. Mai 2023, 21:30 – 22:30

Kunstencentrum VIERNULVIER/, Sint-Pietersnieuwstraat 23, 9000 Gent, Belgium

About the event

MORE INFORMATION

Op dunk!festival brengt ze, samen met 8 zangeressen, het stuk ‘Dies Irae’. Het werk, gecomponeerd voor een vrouwelijk vocaal octet en elektronica, focust op het gelijknamige Latijnse gedicht dat de ‘Dag des oordeels’ beschrijft, de dag waarop God een oordeelt velt over alle mensen. Na twee vocale delen volgt een improvisatie voor gestemd glas en elektronica.

Zangeressen: Anna Pardo / Marnie Deweer / Lidwien Van Winckel / Annelies Van Hijfte Xiaomei Bi / Anne-Laure Dollié / Ano Matchavariani / Mieke Segers

De Zweedse componist Maria W Horn is geïntrigeerd door het manipuleren van tijd en ruimte via sonische extremen. Schommelend tussen minimalistische structuren en krachtige elektronica, valt ze terug op een uitgebreid instrumentarium - van analoge synthesizers en elektroakoestische instrumenten, tot strijkers, orgels en een zangkoor.

Share this event

bottom of page