top of page

BIOGRAFIE

Anna Giovanna Pardo Canedo
(Cochabamba, Bolivia)

De Boliviaanse sopraan Anna Pardo Canedo betovert en verovert met haar stem, haar charisma en spontaniteit, haar houding en muzikaliteit de harten van het publiek.

 

Ze speelde operarollen zoals Olympia, Despina, Monica, Poppea, Euridice, Adina, Adèle, Christel von der Post, Thérèse... Ze heeft verschillende werken gecreëerd van componisten zoals Willy en Henk Soenen, Sandra Lammens, Evert Bogaert, Bert De Rycke en Andrew Wise, waarvan sommige speciaal voor haar gecomponeerd.  Af en toe gaat ze met even veel enthousiasme uit haar comfortzone en interpreteert ze moderne en hedendaagse werken, zoals Pierrot Lunaire van A. Schönberg waarmee ze samen met het Warped Time Ensemble tourden in Europa en Mexico.

 

Ze werkte met en onder leiding van Dirk Brossé, Michel Tilkin, Ralf Gothóni, James Halliday, Yannis Pouspourikas, Andrew Wise, Filip Rathé, Marc De Smet, Guy Penson, Eric Lederhandler, Henk Soenen onder andere.

 

Anna begon haar muzikale opleiding als pianiste op 9-jarige leeftijd aan het Eduardo Laredo Instituut in Cochabamba (Bolivia). Ze studeerde klassieke zang met onderscheiding af als Master of Music aan het Koninklijk Conservatorium van Gent (België). Later aan de gerenommeerde Escuela Superior de Música Reina Sofía in Madrid (Spanje), waar ze zich specialiseerde bij Tom Krause. Daarna werkte ze met zangcoaches zoals Lena Lootens, Dimitri Kavrakos en Adina Nitescu, o.a. als artiste in residence van “Atelier d’Excellence”.

 

Anna Pardo Canedo won verschillende prijzen o.a.: Halve finaliste van de "Koningin Elisabethwedstrijd" (2014),  "Vinceró International Singing Competition" (2021) en "Monserrat Caballé International Singing Competition" (2021). Finaliste van de “Alcalá de Henares International Singing Competition (2022) en finaliste van de “Rita Gorr International Opera Competition (2022).               

 

Sinds 2015 werkt Anna samen met pianist, componist en dirigent Andrew Wise met wie ze samen het Ensemble D’Atlántico oprichtte. Anna is ook de sopraan bij vocaal ensemble MAVIS. 

 

bottom of page